Valaistusratkaisut

"

Tarvitsemme valoa jokapäiväisessä elämässämme jatkuvasti. Elämän perustarpeiden ylläpitämiseksi myös pimeänä aikana tarvitsemme keinovaloa. Suurimpia etuja keinovalon käytössä on sen säädettävyys ja mahdollisuus saada valaistus tasaiseksi.

Jos keinovaloa käytetään sisustukseen, mahdollisuudet ovat rajattomat ja lopputulos on kiinni vain suunnittelijan ja valaistuksen toteuttajan mielikuvituksesta. Ihmisiä voidaan ohjata valon avulla. Oikealla valaistuksella saadaan ihmiset katsomaan haluttuun suuntaan. Tilojen avaruuden tuntua voidaan lisätä valaisemalla tilaa huonepintojen kautta epäsuorasti. Oikein kohdistettu, valittuja yksityiskohtia korostava valaistus aktivoi katselijaa miellyttävästi ja luo halutun tunnelman.

Monipuolinen sisävalaistus kohottaa niin rakennuksen käyttöarvoa kuin kaupallistakin arvoa. Valaistus ei edusta pelkästään pakollista kustannuserää, vaan se antaa mahdollisuuden parantaa oman elinympäristön asumismukavuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Usein valaistusmahdollisuuksia ei tunneta riittävästi, jolloin eri vaihtoehtojen hyvätkin ominaisuudet jäävät hyödyntämättä.

Tarpeet valaistuksen lähtökohtana

Valaistussuunnittelun lähtökohtana on tuoda valoa kaikkiin kodin oleskelu-, työ- ja kulkutiloihin niin, että liikkuminen ja toiminta olisi mahdollista. Suunnittelun lähtökohtana mieti, missä tarvitset valoa eniten? Missä sinä ja perheenjäsenesi oleskelette, työskentelette ja ruokailette? Teetkö jotain tarkkuutta vaativaa työtä? Onko perheessäsi sellaisia, joiden näkökyky on heikko? Onko jotain muita erityistarpeita?

Hyvä valaistus on sellainen, jossa tunnet viihtyväsi parhaiten. Henkilökohtaiset mieltymykset saattavat vaihdella. Ennen kaikkea - tee kotisi valaistuksesta itsesi näköinen!