Pyykinpesukone

Pyykinpesukone on syytä sijoittaa muualle kuin saunan pesuhuoneeseen, mikäli se suinkin vain on mahdollista. Riittävän iso WC-tila, kodinhoitohuone tai keittiö ovat sähköisten turvallisuustekijöiden sekä sähkölaitteiden käytettävyyden kannalta suositeltavampia sijoituspaikkoja. Keittiössä kosteus ei myöskään aiheuta haittaa, esimerkiksi pesukoneen ruostumista. Toisaalta pesukoneelle on vaikea löytää muualta kuin pesutiloista sellaista paikkaa, jossa on vesi- ja viemäriliitännät sekä lattiakaivo.

Pyykinpesukoneen sijoitustilassa on syytä olla lattiakaivo vaurioiden minimoimiseksi mahdollisten vesivahinkojen sattuessa. Kotivakuutusehdot ja monet vesilaitokset jopa vaativat pyykinpesukoneen sijoittamista sellaiseen tilaan, jossa on lattiakaivo.

Jos pyykinpesukone sijoitetaan pesutilaan - joko kylpyhuoneeseen tai suihkuhuoneeseen - on syytä ottaa huomioon suojaetäisyydet kylpyammeesta tai suihkusta.

Vikavirtasuojakytkin suojaa jännitteeltä

Pyykinpesukoneen pistorasia on turvallisuussyistä varustettava sähköisellä lisäsuojalaitteella eli vikavirtasuojakytkimellä. Se kytkee vaarallisen jännitteen vikatilanteessa tai laitteen vaurioituessa niin nopeasti pois, että ihminen ei ehdi saada vahingoittavaa sähköiskua.

Vaikka pyykinpesukone sijoitetaankin tilaan, jossa on lattiakaivo, sen vesiliitännässä kannattaa ottaa huomioon tulvimisvaara. Vesilaitoksen antamia ohjeita pitää noudattaa. Osa pyykinpesukoneista on varustettu jo tehtaalla tulvarajoittimilla. Valmistajien ja myyjien lisäksi Työtehoseura ja jakeluverkkoyhtiöt antavat lisätietoja pesukoneiden ominaisuuksista ja käytöstä.

Kosteusvahdin asentamista pesukoneiden sijoitustilaan kannattaa harkita, sillä kosteusvahti ilmaisee alkavat kosteusvauriot heti, ja vikapaikka voidaan paikallistaa nopeasti. Kosteusvahdista on lisää tietoa kohdassa Suojaudu vahingoilta ja tunkeilijoilta.